Restauracja „Adelcia”

Restauracja „Adelcia” to ciepłe i niezobowiązujące miejsce, w którym polska kuchnia codziennie zaskakuje nowymi specjałami.

Nazwa restauracji pochodzi od imienia gospodyni w domu Józefa Piłsudskiego. Pragniemy zadowolić Państwa gusta smakowe, podobnie jak robiła to wspomniana Adelcia.

Nasze wyroby są odpowiedzią na potrzeby naszych Gości. Jako klienci, często wybieramy produkty zdrowe, smaczne oraz wartościowe, a co za tym idzie naturalne i tradycyjne – takie jakie mogliśmy skosztować w dzieciństwie. W „Adelci” znajdziecie przekąski zimne, przekąski gorące, zielone sałaty, zupy, ryby i dania mięsne. Dania przygotowywane są codziennie ze świeżych produktów najwyższej jakości.

Spiżarnia „Adelci” zachęca do zakupu przetworów w słoikach, które nie zawierają konserwantów i innych dodatków chemicznych. Receptury, z których korzystamy są autorskie, oryginalne i sprawdzone. W „Adelci” skosztujecie słodkich domowych wypieków w towarzystwie aromatycznej kawy. Nasze desery to przede wszystkim wyśmienite torty bezowe, desery ze świeżymi owocami, sernik domowy, jabłecznik oraz desery lodowe.

Zapoznajcie się ze specjalnie przygotowanym menu lunchowym, które składa się z zupy i dania głównego.


Restauracja “Adelcia” jest czynna w godzinach otwarcia Muzeum:

  • Środa, czwartek: 10.00 – 17.00
  • Piątek – niedziela: 10.00 – 19.00
  • Poniedziałek, wtorek: Restauracja nieczynna.

Restauracja znajduje się na poziomie 0, tuż przy wejściu głównym.

Wejście do restauracji nie wymaga zakupu biletu do Muzeum.

Grupy zorganizowane i osoby zainteresowane dokonaniem rezerwacji zapraszamy do kontaktu pod adresem:

[email protected]

tel.: 792-717-751